اجتماعی -فرهنگی -سیاسی
- عرق آویشن (گرم)   تقویت بدن : تقویت معده – رفع ترشی معده – تقویت بینایی – ضددردوتشنج – رقیق کننده خون – درعفونتهای ریوی ، زکام ، برنشیت ، آسم – گریپ آنژین وسوء هاضمه بی همتاست – برای نقرس وسیاتیک مفیداست .   طریقه مصرف : بعدازهرغذا نصف استکان میل کنید – جهت زکام وگریپ شبی یک بار نصف استکان رادر یک ظرف آب جوش بریزیدوبخوردهید .  

2- آبغوره (سرد و خشک)   مفیدجهت تسفیه خون – ضدچاقی و چربی خون – رفع پا درد – جهت تهیه سالاد و چاشنی غذا .  

3- آبلیمو (سرد)   صفرا بر- رفع عطش – سرشاراز ویتامین ث – چاشنی غذا و تهیه سالاد 

4- عرق اترج (گرم)   تقویت قلب و معده – کبد رااز سموم پاک میکند – به علت دارا بودن کلسیوم فراوان غم و غصه رااز بین می برد – دربند آمدن اسهال کودکان بسیار مؤثر است.   طریقه مصرف : قبل از هر غذا نصف استکان میل شود .

  5- عرق اسطو خودوس (گرم)   مفید جهت انواع سردرد ، سرگیجه ، ضربه های مغزی ، لرزش اعضای بدن ، عصبانیت ، فراموشی و درمان نقرس – بیماری های کلیه و کبد را تسکین می دهد – رافع عفونت های مجاری تنفس وگریپ – آرام بخش و خواب آور خوبی می باشد.   طریقه مصرف : روزی سه مرتبه هروعده نصف استکان میل کنید . 

6- اکسیر خوشبو (اگیر ترکی) (گرم)   تقویت معده – لطافت دهنده صورت – مؤثر دررفع لکنت زبان و زودبه حرف آمدن اطفال – در کوچک شدن طحال و قطره قطره آمدن ادرار مفید است .   طریقه مصرف : بعد از هر غذا نصف استکان میل شود . 

7- عرق برگ مورد (سرد)   تقویت موی سر – ریزش مو مخصوصا موهای چرب – خارش وسوزش بدن و جوش صورت را درمان می کند – رافع تنگ نفس – ضد عفونی دستگاه تنفس وسرفه – غرغره کردن دردهان ضد عفونی کننده دهان و آف و گلواست – ضد خونریزی های داخلی .   طریقه مصرف : جهت امرازداخلی قبل ازهرغذایک استکان میل شود – جهت ریزش مو شبی یک بار کمی روی موها بریزید و کاملا ماساژ دهید – جهت خارش و جوش صورت روی جوش ها یا بدن بمالید

  8- عرق اکالیپتوس   ضد عفونی کننده – تب بر – رفع سرما خوردگی – پایین آورنده قند خون و میکروب کش   طریقه مصرف : قبل از هرغذا یک استکان میل کنید.   جهت میکروب کشی و ضدعفونی کننده هوای داخل منزل و رفع سرما خوردگی یک استکان رادرنیم لیتر آب ریخته و روزی سه مرتبه بخور دهید

  9- عرق بابونه (گرم)   نیرو بخش – تبهای بلغمی و عفونی و سودایی و عفونتهای دردناک را تسکین می دهد – اختلالات قاعدگی و دردناک رامنظم می کند – کرم کش است و یبوست مزاج و بلغم رااز بین می برد .   طریقه مصرف : قبل از هر غذا یک استکان میل کنید .   تذکر : مصرف مداوم جهت خانمهای باردار مضر است .

  10- عرق باد رنجبویه (گرم)   تقویت مغز و اعصاب و حافظه و قلب و حواس پنج گانه (گوش – چشم – بینی – زبان - پوست) درمان خستگی های روحی و عصبانیت ،بی حوصلگی ، سردرد عصبی و تنگ نفس و ضد استفراغ های دوران بارداری .   طریقه مصرف : بعد از هرغذا یک استکان میل کنید .   ضمنا جهت گزیدگی حشرات مانند زنبور – پشه و... بسیار مفید است ، با پنبه به محل گزیدگی بمالید .

  11- عرق برگ چنار (بسیار سرد)   چاق کننده – تب بر – ضد آسم – ضعف اعصاب – درد و ورم مفاصل را که از گرمی مزاج باشد تسکین می دهد – مالیدن بر بدن پوست را جلا میدهد .   طریقه مصرف : قبل از هر غذا یک استکان میل شود . 

12- عرق برگ زیتون   مدر – پائین آورنده فشار خون – مفید برای نا رسائی های کبدی – رافع سردرد – تقویت حافظه – مزمزه کردن در دهان درد دندان را تسکین می دهد .   طریقه مصرف : قبل از هر غذا یک استکان میل شود . 

13- عرق برگ گردو (گرم)   پایین آورنده قند خون – درمان نقرس – ورم مفاصل را که ازسردی مزاج باشد تسکین می دهد .   طریقه مصرف : قبل از هر غذا یک استکان میل شود . 

14- عرق بومادران (گرم)   نیرو بخش – تقویت قلب و اعصاب – ضد تشنج –تب بر – تصفیه کننده خون – درمان ورم معده و روده – مفید جهت بواسیر – اختلالات قاعدگی و دردناک را بر طرف می کند – درمان عضله و گرفتگی دراطراف قلب و خواب رفتن دستها .   طریقه مصرف : بعد از هر غذا یک استکان میل شود .

   15- عرق بهار نارنج (گرم)   تقویت قلب واعصاب – ضد تشنج – آرام بخش – ضد هیستری – رفع افسردگی – درمان بی خوابی و اختلالات عصبی – رفع سکسکه .   طریقه مصرف : قبل از هر غذا یک استکان و یا به صورت شربت میل شود .

  16- عرق بید (سرد)   تقویت معده - آرام بخش – تقویت قلب – ضد تشنج – تب بر- درمان یرقان و سردرد – تسکین دهنده دردهای تناسلی – لطافت کننده موی سر و رفع شور سر .   طریقه مصرف : جهت امراز داخلی : قبل از هر غذا نصف لیوان میل شود . جهت سر : شبی یک بار کاملا موها را ماساژ دهید .   17- عرق بید مشک (معتدل)   تقویت قلب – رفع گرفتگی و خفقان قلب – تقویت عمومی بدن – ملین – مصرف بیدمشک در دوران جوانی مانع فشار خون در زمان پیری می شود .   طریقه مصرف : قبل از هر غذا یک استکان و یا به صورت شربت میل شود .

  18- عرق بید کاسنی (سرد)   تقویت معده – آرام بخش – تقویت قلب – تب بر – ضد یرقان – تصفیه کننده خون – ضد تشنج – صفرا بر – تقویت پوست – تقویت کبد .   طریقه مصرف : قبل از هر غذا نصف لیوان میل شود .  

19- عرق پونه (گرم)   اشتها آور – باد شکن – ضد اسهال – مسکن سکسکه – رفع سوزش معده – ضد سرفه – خلط آور .   طریقه مصرف : بعد از هر غذا نصف استکان میل شود .   تذکر : مصرف مداوم جهت خانمهای بار دار مضر است . 

20- چهار عرق (گرم)   تقویت معده - رفع ترشی معده - هضم کننده غذا - رفع دل درد .   طریقه مصرف : بعد از هر غذا نصف استکان میل شود . 

21- عرق تره (گرم)   ضد سرفه - سینه را نرم می کند - خلط آور - درمان زکام لارنژیت و برونشیت بطور کلی در التهابات دستگاه های تنفس و ورم های آن ها به کار می رود - کیسه صفرا را باز می کند - به هضم غذا کمک می کند – مقوی کمر و شهوت را زیاد می کند – معالج بواسیر و بادهای غلیظ شکم می باشد – خون بواسیر را قطع می کند – پاک کننده ترشحات رحم و ضد عفونی کننده آن و مانع سقط جنین می شود – رنگ چهره را باز می کند و بر زیبائی و لطافت پوست می افزاید .   طریقه مصرف : بعد از هر غذا یک استکان میل شود .

  22- عرق چهار زیره (گرم)   مقوی معده – ضد نفخ و گاز معده – درمان قلنج – هضم کننده غذا – زیاد کننده شیر مادر .   طریقه مصرف : بعد از هر غذا یک استکان میل شود .

  23- چهار عرق (سرد)   تب بر – ضد یرقان – تصفیه کننده خون – ضد تشنج – تقویت پوست و کبد – شستشوی کلیه ها – آرام بخش .   طریقه مصرف : قبل از هر غذا یک استکان میل شود .  

24- عرق چهل گیاه (گرم)   تقویت کننده معده – رفع ترشی معده – هضم غذا را آسان می کند – رافع دل دردهای ناشی از سردی مزاج و دل پیچه .   طریقه مصرف : جهت سلامتی خودتان بعد از هر غذا نصف استکان میل کنید . 

25- عرق خارک خاسک (سرد)   ضد عفونی کننده کلیه ها – سنگ های کلیه و مثانه را خرد کرده و از بین می برد – درد کلیه را تسکین می دهد – درمان قلنج – شهوت را زیاد می کند .   طریقه مصرف : قبل از هر غذا یک استکان میل کنید و در مواقع درد کلیه به جای آب مصرف شود .

  26- عرق خار شتری (سرد)   دافع سنگ های کلیه و مثانه – شستشو دهنده کلیه ها – مفید جهت سیاه سرفه و سلامتی کلیه ها .   طریقه مصرف : قبل از هر غذا یک استکان و در مواقع درد کلیه یا احساس سنگ در کلیه و مثانه به جای آب میل کنید .   27- عرق خرفه (سرد)   تب برب – تصفیه کننده خون – تشنگی را به خوبی تسکین میدهد – در رفع سوزش

لوله مری و دهانه معده که بر اثر ترش کردن غذا باشد اثر مفید دارد – سرفه های مزمن را که همراه با اخلاط خونی باشد بخوبی معالجه می کند – مفید جهت مبتلایان به گواتر – بر طرف کننده سردردهای میگرنی – صفرا بر – درمان خونریزی های نا منظم زنانگی و در بند آمدن آن بسیار مفید است – اشتها آور و چاق کننده نیز می باشد – مفید جهت بواسیر .   طریقه مصرف : قبل از هر غذا یک استکان میل شود . 

28- عرق دارچین (گرم)   تقویت معده – مقوی قوه با – تقویت عمومی بدن – تقویت اعصاب – بوی بد دهان را از بین می برد – ضد سرفه های مرطوبی – وحشت و خفقان و ترس و وسواس و جنون را از بین می برد .   طریقه مصرف : بعد از هر غذا نصف استکان – با ریختن چند قطره عرق دارچین در چای ، چای خوش طعم و دلپذیر بنوشید .   تذکر : مبتلایان به فشار خون از مصرف آن خوداری کنند .

  29- عرق رازیانه (گرم)   ضد نفخ – درمان قلنج – رفع بلغم – زیاد کننده شیر مادر – مصرف عرق رازیانه در دوران بارداری چشمانه نوزاد را زیبا می کند .   طریقه مصرف : بعد از هر غذا یک استکان میل شود .   تذکر : بعلت دارا بودن هورمون های زنانه مصرف مداوم جهت آقایان مضر است .   30

- عرق زنجبیل (گرم)   تقویت معده و کبد – دفع بلغم – باد شکن – نیرو دهنده قوای جنسی – رفع مسمومیت های غذائی و میوه ای .   طریقه مصرف : بعد از هر غذا نصف استکان میل شود . 

31- عرق زنیان (گرم)   ضد عفونی کننده قوی معده – ضد نفخ ، قارچ و انگل – برای رفع اعتیاد و مضرات آن بسیار نافع است – دافع رطوبات بدن و معده – ضد اسهال – جهت فلج و رعشه مفید است .   طریقه مصرف : بعد از هر غذا نصف استکان میل شود .  

32- عرق زیره (گرم)   لاغر کننده - دافع تنگ نفس – هضم کننده غذا – باد شکن – زیاد کننده شیر مادر – ملین .   طریقه مصرف : بعد از هر غذا یک استکان میل شود . جهت لاغر شدن حداقل به مدت چهل روز روزی 4 مرتبه میل کنید . 

33- عرق زوفا   نیرو دهنده – تقویت معده – ضعف معده – ضد سرماخوردگی و سرفه خلط آور – رفع عفونتهای ریوی و زکام های نزله ای و مزمن – در درمان آسم اثر فراوان دارد – رفع کم خونی دختران جوان در دوران بلوغ – غرغره کردن در دهان درد گلو را تسکین می دهد .   طریقه مصرف : قبل از هر غذا یک استکان میل شود . 

34- عرق زیره سیاه (گرم)   تقویت معده – ضد نفخ – مفید جهت هضم غذا و قلنج – لاغر کننده .   طریقه مصرف : بعد از هر غذا یک استکان میل شود . 

35- سرکه سیب   ضد چاقی – مفید برای شادابی و طراوت پوست – درد مفاصل – آرترز و بیماری های قلبی را از شما دور می کند رگ های خونی را نرم و قابل انعطاف می سازد و از فشار خون جلوگیری می کند – چربی خون را پایین می آورد – ضد عفونی کننده و میکروب کش است سرشار از کلسیم و پتاسیم و انواع ویتامین ها می باشد .   طریقه مصرف : یک قاشق غذا خوری سرکه سیب را با یک قاشق چایخوری عسل طبیعی و نصف لیوان آب ولرم مخلوط کرده و هر روز قبل از صبحانه میل کنید یا نصف استکان سرکه سیب را در یک وقت معین هر روز همراه با غذا یا سالاد مصرف کنید .

  36- سرکه سفید و قرمز   چاشنی غذا – جهت تهیه سس مایونز و سالاد و تهیه انواع ترشیجات

  37- عرق سنبل الطیب (گرم)   محرک قلب و اعصاب – آرام بخش – رفع نگرانی و اضطراب ، دلهره ترس و وحشت – ضد هیستری و مسکن سر دردهای میگرنی – ادرار مبتلایان به مرض قند را کم می کند .   طریقه مصرف : بعد از غذا یک استکان و شب موقع خواب مصرف شود .

  38- عرق سیر (گرم)   دافع رطوبت بدن ومعده – هاضم غذا – اشتها آور - رقیق کننده خون – فشار خون را به

طور ثابت پایین می آورد – ضد عفونی کننده دستگاه تنفس و دستگاه گوارش –  دفع کننده انواع کرم معده – درمان تب های کهنه – ضد میکروب – باز کننده رنگ چهره – مصرف کم آن در دوران بارداری باعث خوش آب و رنگی نوزاد می شود – از سفید شدن موهای سر و بدن جلو گیری می کند .   طریقه مصرف : بعد از هر غذا یک استکان میل کنید .   توضیع : عرق سیر بویی از سیر در دهان شما نمی ماند .

  39- عرق شاطره (معتدل)   تصفیه کننده خون – صفرا بر – ضد یرقان – تب بر – تقویت کننده پوست و کبد – ادرار آور – دفع بلغم – ضد اسکوربورت (کمبود ویتامین ث در بدن ) – تقویت لثه و از خونریزی آن جلو گیری می کند .   طریقه مصرف : قبل از هر غذا یک لیوان میل شود .  

40- عرق شاه اسپرم (معتدل)   تقویت معده – باد شکن – ضد عفونی کننده دهان و دستگاه گوارش – رفع دل درد – بوی بد سیر و پیاز را از بین می برد – رفع سر دردهای یک طرفه و عصبی – ضد سرفه و آنژین – رفع التهابات دستگاه مجاری ادرار – جهت افرادی که هنگام مسافرت با هرنوع وسیله نقلیه ای که دچار سردرد و استفراغ می شود بسیار نافع است .   طریقه مصرف : بعد از هر غذا یک استکان میل شود . 

41- عرق شلتوک (سرد)   پیاز موی سر را تقویت می کند و مانع ریزش مو می شود و از سفید شدن موهای سر جلو گیری می کند – چاق کننده .   طریقه مصرف : قبل از هر غذا یک لیوان میل شود .

  42- عرق شنبلیله (گرم)   پایین آورنده قند خون – درمان کم خونی – چاق کننده – نرمی استخوان را از بین می برد – تقویت موی سر .   طریقه مصرف : قبل از هر غذا نصف لیوان میل شود . 

43- عرق شوید (گرم)   پایین آورنده چربی خون – مقوی معده – باد شکن – رفع سکسکه و دل درد – قاعده آور – درد پشت و کلیه و مثانه را تسکین می دهد – رافع تنگ نفس و ضعف معده – زیاد کننده شیر مادر .   طریقه مصرف : بعد از هر غذا نصف لیوان میل شود . 

44- عرق شیرین بیان (گرم)   درمان زخم معده و اثنی عشر – تقویت دستگاه گوارش – عفونتهای ریه وکلیه را برطرف می کند – ضد سرفه ، خلط آور – سینه را نرم و صدا را باز می کند – یبوست مزاج و بواسیر را از بین می برد .   طریقه مصرف : قبل از هر غذا یک استکان و بعد از هر غذا نصف استکان میل شود . 

45- عرق صنوبر (گرم)   محرک و مقوی اعصاب – رفع سرما خوردگی ، زکام ، نزله ، برونشیت ، عفونت سینه ، درد گلو – برای فلج و لقوه و بی حسی اعضای بدن و بعضی از تنگ نفس ها مفید است – درد کلیه و مثانه را تسکین می دهد .   طریقه مصرف : قبل از هر غذا یک استکان میل شود .

  46- عرق طارونه (گرم)   تقویت اعصاب – آرام بخش – امراض روماتیسمی و درد مفاصل را از بین می برد – محرک و نیرو دهنده قوای جنسی .   طریقه مصرف : قبل از هر غذا نصف لیوان میل شود .   47- عرق کاسنی (سرد)   تب بر – تقویت پوست و کلیه و کبد – خون را تصفیه می کند و حرارت آن را پایین می آورد و رگ هارا باز می کند – درد مفاصل را که از گرمی مزاج باشد مداوا می کند – دارای ویتامین ث –  پایین آورنده فشار خون .   طریقه مصرف : قبل از هر غذا یک لیوان میل شود .   توضیع : مصرف این عرق در دوران بار داری نوزاد را زیبا و خوش آب و رنگ کرده و زایمان را آسان می کند . 

48- عرق کاکاتو (گرم)   ضد نفخ – تقویت معده – مفید جهت برونشیت و سیاه سرفه – خلط آور – کرم کش (در بند آمدن خونریزی بینی بسیار مؤثر است) در موقع خونریزی کمی از این عرق را استنشاق کنید .   طریقه مصرف : بعد از هر غذا یک استکان میل شود .   توضیع : ضمنا دوغ و ماست را خوش طعم و گوارا می کند . جهت مصرف برای دوغ دو قاشق غذا خوری در یک لیتر دوغ بریزید . 

۴٩-عرق کلپوره (گرم)   نیرو بخش – مقوی – اشتها آور – ضد تشنج و دل درد و استفراغ – آسم را تسکین می دهد – اختلالات عصبی و اعمال کلیه را تنظیم می کند .   طریقه مصرف : بعد از هر غذا یک استکان میل شود .   توضیع : مؤثر در رفع نازایی . طریقه مصرف : خانم ها به مدت سه ماه قبل از بار دار شدن به طور مداوم روزی سه استکان میل کنند و جهت زایمان آسان یک ماه مانده به وضع حمل به صورت منظم روزی سه مرتبه میل کنند . 

50- عرق کیالک (سرد)   مفید جهت بیماری های قلبی – طپش قلب و زربان آن را منظم می کند – باز کننده انسداد عروق و از سخت شدن رگها جلو گیری می کند – تقویت معده – صفرا بر – ضد تشنج و اسهال .   طریقه مصرف : قبل از هر غذا یک استکان میل شود .

  51- عرق گشنیز (سرد)   مقوی مغز و قلب – رفع خفقان – وسواس و هیستری – مقوی معده – ضد عفونی کننده مجاری ادرار – میکروب کش – شستشوی دهان با این عرق جوش ها و آف دهان را از بین می برد – لثه را محکم می کند واز خونریزی آن جلو گیری می کند.   طریقه مصرف : بعد از هر غذا یک استکان میل شود .   تذکر : از مصرف زیاد آن خودداری شود .

  52- عرقه گزنه (گرم)   پایین آورنده قند خون – خلط آور – رافع تنگ نفس – نیرو دهنده – زیاد کننده شیر مادر – قاعده آور – ضمنا مزمزه در دهان لثه ها را تقویت کرده و غرغره کردن آن برای ورم لوزه و زبان کوچک مفید است .   طریقه مصرف : قبل از هر غذا یک استکان میل شود .

  53- گلاب (گرم)   البته گلاب با عطر و رایحه دل انگیزی که دارد در همه جا و همه چیز می شود مصرف کرد و لازم به ذکر خواص آن نمی باشد : مقوی مغز واعصاب – غش و ضعف و بیهوشی را رافع می کند – دفع بلغم – لثه را سخت می کند – صفرا بر .   طریقه مصرف : قبل از هر غذا نصف استکان میل شود .   تذکر : در مواقع سرماخوردگی از مصرف آن خودداری شود .  

54- عرق گلپره (گرم)   ضد نفخ – محرک اشتها و دستگاه حاضمه را تقویت می کند – ضد عفونی کننده – ضد تشنج و انگل و سکسکه – معالج هیستری – عفونتهای دستگاه تنفس – تقویت حافظه – جهت فلج و بی حسی اعضای بدن مفید است – ادرار آور و قاعده آور – دافع بلغم .   طریقه مصرف : بعد از هر غذا یک استکان میل شود .

  55- عرق گل گاو زبان (گرم)   آرام بخش – دلهره و اضطراب و وحشت را از بین می برد – اعضای بدن را تقویت نموده و روح را نشاط می بخشد – سودا و صفرا بر است – معالج گریپ و برونشیت – رافع تنگ نفس – مفید جهت افراد مبتلا به وسواس .   طریقه مصرف : صبح و ظهر قبل از غذا یک استکان و شب موقع خواب یک استکان میل شود . ضمنا : اگر با عرق سنبل الطیب مصرف شود خواب آور بسیار خوبی است .   56- عرق مخلصه (گرم)ببخ   تقویت اعصاب – تقویت معده و کبد – جهت آرتروز و کمر درد و درد مفاصل بسیار مفید است – درمان قلنج .   طریقه مصرف : قبل از هر غذا یک استکان میل شود .

  57- عرق نسترن (گرم)   تقویت قلب – تصفیه کننده خون – سرشار از ویتامین ث – مفید جهت سنگ کیسه صفرا – اسهال کودکان را بند می آورد .   طریقه مصرف : قبل از هر غذا یک استکان و یا به صورت شربت میل شود .

   58- عرق مرزنجوش (گرم)   مقوی معده - رفع دل درد و سوء هاضمه – باد شکن – ضد تشنج – ضد میگرن – آرام بخش – معالج زکام و آب ریزش بینی .   طریقه مصرف : بعد از هر غذا یک استکان میل شود . جهت زکام و آب ریزش بینی روزی دو مرتبه همراه با کمی آب گرم استنشاق کرده و شبی یک بار بخور دهید .   59- عرق مرزه (گرم)   تقویت معده – ضد ترشی معده – ضد نفخ – دافع انگل روده و معده نرمی استخوان را از بین می برد – رافع مؤثر اسهال های حاد و مزمن .   طریقه مصرف : بعد از هر غذا یک استکان میل شود .   60- عرق میخک (گرم)   مقوی مغز و اعصاب – مسکن سر درد ، دندان درد – تقویت لثه – ضد اضطراب –  تقویت معده و کبد – ضد استفراغ – درمان قلنج و سکته های ناقص ، تنگ نفس و سرفه های خلط آور .   طریقه مصرف : بعد از هر غذا نصف استکان میل شود .   61- عرق نعنا (گرم)   مقوی معده – مولد خون – اشتها آور – رفع دل درد و دل پیچه – ضد تشنج – باد شکن – رفع گرما زدگی اطفال – رفع سکسکه .   طریقه مصرف : بعد از هر غذا یک استکان میل شود .   62- عرق هل (گرم)   مقوی معده – باد شکن – بوی بد دهان مخصوصا سیر را از بین می برد – عرق هل گذشته از خواص درمانی آن مصارف فراوانی دارد .   توضیع : اگر می خواهید چای خوش طعم و خوش عطر بنوشید فقط با چند قطره عرق هل غذاهای مطبوع و دلپذیر بخصوص برنج و انواع ته چین با کمی عرق هل شیرینی ها و کیک های خوشمزه خانگی فقط با کمی عرق هل اگر شما یک مرتبه امتحان کنید هرگز بدون عرق هل غذا یا شیرینی جات میل نخواهید کرد.

  63- هفت عرق اعصاب (گرم)   تقویت مغز و اعصاب – آرام بخش – اختلالات عصبی ، ضعف اعصاب ، سر دردهای عصبی ، سر گیجه ، عصبانیت ، بی حوصلگی را درمان می کند .   طریقه مصرف : روزی سه مرتبه هر وعده یک استکان میل شود .   64- هفت عرق قلب (گرم)   تقویت قلب – نشاط آور – نیرو بخش – رفع گرفتگی و خفقان قلب – تپش قلب – تقویت عمومی بدن – رفع ضعف بدن .   طریقه مصرف : قبل از هر غذا یک استکان میل شود .

  65- عرق یونجه (گرم)   چاق کننده – مولد خون نیرو دهنده قوای جنسی – تقویت عمومی بدن – به علت دارا بودن انواع ویتامین ها در تامین استخوان بندی اطفال و درمان نرمی استخوان آنها اثر نیکو دارد و چون سرشار از ویتامین (کا) می باشد مانع خونریزی می گردد .   طریقه مصرف : بزرگسالان قبل از هر غذا یک لیوان و اطفال قبل از هر غذا نصف استکان میل شود . برای تهیه عرقیات گیاهی بالا به صورت ظرف های بیست لیتری میتوانید   عرقيات مناسب در پاكسازي و محافظت كبد         عرقيات سنتي مناسب در پاكسازي كبد     عرق كاسني(طبيعت سرد و تر)     ا

ين عرق گياهي موجب زيبايي صورت شده و از بوي بد عرق انسان ميكاهد همچنين اين عرق در تقويت معده انسان نيز موثر است كلسترول خون را تنظيم مينمايد، در ماه هاي گرم سال تحمل گرما را در بدن افزايش ميدهد ، مسكن اعصاب ، اين عرق هم داراي اثر ادرار آور است هم برطرف كننده يبوست اين عرق در درمان بيماريهاي كبد و همچنين پاكسازي آن از سموم تاثير زيادي دارد.     1 ليوان در روز     ***************   

عرق شاهتره(طبيعت سرد )     اين عرق نيز در درمان و همچنين محافظت كبد موثر است ، خون را تصفيه كرده و از آن را رقيق مينمايد ، كاهنده فشار خون و كلسترول خون است ، اين عرق همچنين مدر نيز ميباشد.     2 فنجان در روز     ***************     عرق خارشتري (طبيعت سرد )     اين عرق تصفيه كننده خون و كبد ميباشد همچنين اثر زيدي در دفع سنگ كليه دارد ، اشتها را افزايش مي دهد ، تعريق را زياد مينمايد ،نيروي **** را زياد ميكند ، اثر آرام بخش دارد و در بهبود تپش قلب نيز موثر است.     2 فنجان در روزفع مواد سمی از کبد     مواد شیمیایی مثل بخار مواد شستشو دهنده هایی چون تتراکلریدها و سموم ناشی از آلاینده های محیطی و صنعتی و سموم ناشی از مصرف داروها به کبد شما آسیب فراوان می رساند. برای دفع این سموم و بهتر کار کردن کبد کاسنی را فراموش نکنید: کاسنی ـ شیرین بیان ـ گزنه ـ گل قاصد   هپاتیت     برای درمان هپاتیت های ویروسی، پزشکی رایج درمان موثری ندارد شما با کاسنی‌ـ خار مریم گل قاصد ـ نعناع فلفلی ـ گل سرخ ـ شیرین بیان ـ گزنه آنرا درمان کنید.   تقویت و محافظت کبد     برای محافظت کبد و تقویت آن ترکیبات زیر را بکار ببرید: زنجبیل ـ کاسنی ـ شنبلیله ـ فراسیون ـ نعناع فلفلی کاسنی ـ شیرین بیان ـ شوید ـ رازیانه ـ اکلیل کوهی   سوزش سر دل     برای درمان سوزش سر دل از مخلوط عرقیات یا دم کرده: کاسنی ـ ریحان ـ مریم گلی‌ـ بادرنجبویه و بابونه استفاده کنید.   180   مشکلات قاعدگی     بتایین ترکیبی استروژنی و قاعده آور است.کاسنی با داشتن این ترکیب یک گیاه قاعده آور است آن را با: 1-بومادران ـ شوید ـ کرفس ـ ختمی 2-همیشه بهار ـ مرزنجوش ـ آویشن ـ اکلیل کوهی مصرف کنید. محققان مصری کشف کرده‌اند که ریشه گیاه کاسنی ده فایده برای قلب دارد.   تقویت قلب     ضربان تند قلب را کند کرده و اثر خفیف محرک قلب دارد که تا حدی شبیه به اثر داروی معروف قلبی دیجیتالین است. بعلاوه بی‌خطر هم هست.   جلوگیری از پیری زودرس     برای جلوگیری از پیری زودرس و عدم ابتلا به بیماری های تحلیل برنده مانند سرطان و بیماری‌های قلبی مصرف کاسنی را فراموش نکنید.   تقویت معده     تقویت کننده معده است. عرقیات کاسنی ـ آویشن ـ شیرین بیان ـ زنیان را با عسل و لیموترش بنوشید. در یک نگاه کاسنی دارای خواص زیر است: گرمای کبد را برطرف می‌کند. تصفیه کننده خون است. صفرا بر است. مجاری ادرار را تمیز می‌کند. اسهال را بند می آورد. یرقان و زردی را معالجه می‌کند. مادران برای رفع زردی نوزادان، عرق کاسنی و شاتره را در طشت (یا وان حمام) ریخته و نوزاد را در آن شستشو دهند. و روزانه چند نوبت آن عرقیات را با لیموترش و عسل بنوشند. تنظیم کننده پریود خانم هاست. تقویت کننده کلی بدن است.   181   اشتها آور است.عرق آنرا را با بابونه و لیموترش میل کنید. برای درمان استسقا (آب آوردن بدن) مفید است. مدر است. تب نوبه را علاج می‌کند. ملین است. اسید اوریک را دفع و برای معالجه نقرس مفید است. کم خونی را درمان می‌کند. برای درمان کهیر و خارش و حساسیت از عرق کاسنی ـ شاتره ـ خارشتر و بید استفاده کنید. در ناراحتی ها و قولنج های کبدی کاربرد دارد. ضد درد و مسکن است. قند خون را کاهش داده و برای افراد دیابتی مفید است. بیماریهای پوستی را درمان می‌کند. برای معالجه روماتیسم مفید است. اگر در ادرارتان خون دیدید حتماً از کاسنی استفاده کنید. برای درمان زردی مفید است. عفونت های ادراری را با کاسنی درمان کنید.   شربت کاسنی     آب گیاه را با عسل بنوشید و یا عرق کاسنی ـ ختمی ـ گلاب را با عسل بنوشید. یبوست را بر طرف می‌کند. عطش را بر طرف می‌کند. عرق آنرا با عسل و لیموترش بنوشید. سنگ کیسه صفرا و سنگ مثانه را از بین می برد. عرق کاسنی و یا آب برگ آنرا با سکنجبین شربت کنید و بنوشید. تب های مزمن و کهنه را برطرف می‌کند. اگر تازه آنرا با سرکه بخورید مسکن صفراست و اسهال های صفراوی را متوقف می‌کند. زنان باردار برای رفع خارش رحم، با عرق کاسنی و شاتره خود را شستشو دهند و زیر نظر طبیب از عرقیات آن استفاده کنند. تازه آنرا با نمک دریا در دهان بجوید، رفع آب ریزش از دهان می‌کند. تازه آن را کوبیده و پشت چشم ضماد کنید. ورم ملتحمه و ورمی که از گرمی باشد و درد چشم را درمان می‌کند.   182   اگر عرق آنرا با لیموترش به پیشانی بمالید، سردردهای گرم و صفراوی را نافع است. تخم کاسنی را جوشانده بنوشید. چاک های گوشه لب را درمان می‌کند (صبح ها). دم کرده تخم کاسنی برای رفع نازایی موثر است. برای افزایش اشتها عرقیات ـ کاسنی ـ رازیانه ـ بابونه را با لیموترش و یا سرکه سیب میل کنید. برای درد دندان ـ آب برگ کاسنی را در دهان نگه دارید. فشارخون را کاهش می‌دهد. چشم‌ها را تقویت می‌کند. قلب ـ کلیه ـ کبد را فعال کرده و تجدید حیات می‌کند. قوای بدن را تجدید می‌کند. رحم را به وظیفه طبیعی خود وامی دارد. ایرانیان در گذشته روز سیزده فروردین که به خارج شهر می رفتند ناهار را با کاهو و برگ کاسنی میل می کردند و بدین ترتیب کبد و خون خود را پاک سازی می کردند. غرغره آب برگ کاسنی یا (عرق) آن با آب مغز فلوس برای ورم گلو و دیفتری نافع است. برای رفع جوش های دهان و آفت آب و یا عرق کاسنی ـ گشنیز ـ فلوس را ترکیب کرده بکار برید. کاسنی شهوت را زیاد و اسپرم ها را فعال و افزایش می‌دهد. لذا برای تقویت نیروی جنسی از آن استفاده کنید. مصرف کاسنی باعث زیبایی فرزندان می شود (قبل از انعقاد نطفه). در نوسازی یاخته های کبدی نقش برجسته دارد. در ساختن کر و موزم های نر و ماده نطفه موثر است. شربت کاسنی تقویت کننده کودکان در جهت رشد و نمو است. برای درمان خونریزی ریوی کاربرد دارد. برای راحتی وضع حمل از کاسنی استفاده کنید. عروق را باز کرده و از تصلب شرایین پیشگیری می‌کند. برای مبتلایان به حصبه و آبله تجویز می‌شود. مالیدن ضماد برگ و ریشه ی آن همراه با روغن زیتون به محل نیش عقرب و حشرات سمی باعث تسکین درد آنهاست.   183   برای زیاد شدن شیر مادران آن را با رازیانه ـ زیره ـ شوید و شنبلیله مصرف کنید. برای درمان تپش قلب کاربرد دارد. سبزی رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) " 1 ". است. در هند به عنوان آنتی بیوتیک مصرف می‌شود. مالتول موجود در آن دارای قدرت افزایش دهنده شیرین ساکارز است. برای رفع کرم های گرد و نخی مصرف دارد. جریان خون را تحریک کرده و به اندام های داخل شکم می رساند. فشارخون را تنظیم می‌کند. کاسنی را بکوبید و آب آنرا با سفیده تخم مرغ مخلوط کنید و به صورت بمالید پس از یک ربع ساعت با آب تمیز آنرا بشوئید. این ماسک برای مبتلایان به امراض جلدی و اگزما مفید است. کاسنی را با گل قند مصرف کنید. تب های جزئی و یا ربع را برطرف می‌کند. آب کاسنی و آب خیار چنبر را مخلوط کرده و غرغره کنید بیماری های حلقی را درمان می‌کند. عرق کاسنی را با عسل و لیموترش میل کنید تا فواید بیشتر ببینید. با عرق بید و کاسنی تب کودکان را کنترل کنید. حدیث: امام رضا (علیه السلام): کاسنی شفای هزار درد است. امام رضا(علیه السلام): بر شما باد به خوردن کاسنی که مال و فرزند را زیاد می‌کند و هرکس می خواهد این دو زیاد شود باید به خوردن آن ادامه دهد.   پاورقی   184   کاکوتی     نام علمی Zizyphora Tehuior اسامی دیگر: مشک طلا ـ مشک ـ کاکوتو ـ اشتر پا ـ کیک گیاه ـ اوشته ـ توکلیجه (ترکی) خانواده: نعناع طبع: گرم و خشک   • دفع مواد سمی از کبد • هپاتیت • تقویت و محافظت کبد • سوزش سر دل • مشکلات قاعدگی   موضوع قبلی

+ نوشته شده در  ساعت   توسط زهره مهرنوروزی  |